Djurmedicin på nätet 2022

Djurapotek online är en relativt ny trend som fyller en viktig funktion, via dessa får du en överblick av massvis med produkter för ditt djurs hälsa och välmående.

Djurapotek online 2021

Ett djurapotek online är precis vad det låter som, ett apotek på nätet speciellt inriktat på djur och husdjur. På senare tid har intresset för djurhälsa online ökat lavinartat, i samband med att det blir svårare och svårare att driva fysiska butiker så väljer fler djurhandlare och djurbutiker att digitalisera sina verksamheter.

Vi listar och recenserar de vi anser vara de bästa djurapoteken online i Sverige, vi går igenom och jämför för- och nackdelar med varje webbutik. Via aktörerna nedan kan du hitta kosttillskott för hund och katt, medicin för hund och katt samt mycket mer relaterat till djurhälsa.

Det är inte bara renodlade djurapotek vi hittar på marknaden, utan det är även på det viset att Apoteket har en avdelning för djurprodukter. För att du ska få en överblick över vilka alternativ som finns ute på nätet har vi samlat de fyra djurapotek online som vi anser ha bäst utbud, priser och köpvillkor.

Djurapotek online 2021

Bäst djurapotek online 2022 – Topp 3

Djurapotek online
5/5

VetZoo.se erbjuder allt till ditt husdjur och levererar direkt hem till dörren. Köp allt från foder, leksaker, utrustning, medicin och kosttillskott till ditt husdjur.

 • Störst på marknaden

 • Kosttillskott, medicin och veterinärfoder

 • Professionell rådgivning 

 • Fri frakt över 500 kr - leverans inom 1-4 dagar

Djurapotek online
4/5

Firstvet shop är en ny satsning från Firstvet och är en webbshopp med fokus på hälsoprodukter och tillbehör för husdjur. 

 • För hund, katt, gnagare, fågel och häst

 • Fri frakt över 500kr 

 • 1-3 dagars leveranstid

 • Fria returer 

Djurapotek online
4/5

MEDS är ett supermodernt onlineapotek som även erbjuder produkter för husdjur. Via MEDS kan du beställa hem receptbelagd medicin åt ditt djur.  

 • 380+ produkter för hund och katt

 • Beställ receptbelagd medicin

 • Fokus på snabba leveranser

 • Fri leverans över 99kr 


Djurapotek online

Vårt betyg:

5/5

VetZoo erbjuder allt till ditt husdjur och levererar direkt hem till dörren. Köp allt från foder, leksaker, utrustning, medicin och kosttillskott till ditt husdjur.

 • Professionell rådgivning 

 • Kosttillskott, medicin och veterinärfoder

 • Leverans inom 1-4 dagar

 • Fri frakt över 500 kr

Djurapotek online

Vårt betyg:

4.5/5

Firstvet shop är en ny satsning från Firstvet och är en webbshopp med fokus på hälsoprodukter och tillbehör för husdjur. Här hittar du allt du kan tänkas behöva för ditt husdjur. 

 • För hund, katt, gnagare, fågel och häst

 • Fri frakt över 500 kr

 • Leveranstid 1-3 arbetsdagar

 • Alltid fria returer

Djurapotek online


Vårt betyg:

4/5

MEDS är ett supermodernt onlineapotek som även erbjuder produkter för husdjur. Via MEDS kan du beställa hem receptbelagd medicin åt ditt djur.  


 • 380+ produkter för hund och katt

 • Beställ receptbelagd medicin

 • Fokus på snabba leveranser

 • Fri leverans över 99kr 
Varför djurapotek online?

Hos de svenska djurapotek som vi listar hittar du massvis med produkter för exempelvis hund, katt, häst med mera. Detta kan innebära läkemedel till ditt husdjur, billigt och näringsrikt foder eller träningsredskap med mera.

Utöver att du snabbt och enkelt kan scrolla igenom sortimentet och hitta en produkt som passar för just dig och ditt djur så erbjuder aktörerna även hemleveranser. Ett djurapotek online är alltså precis vad det låter som, ett apotek för speciellt inriktat på djur och husdjur. På senare tid har intresset för djurhälsa online ökat lavinartat, i samband med att det blir svårare och svårare att driva fysiska butiker så väljer fler djurhandlare och djurbutiker att digitalisera sina verksamheter. Hos de svenska djurapotek som vi listar hittar du massvis med produkter för exempelvis hund, katt, häst med mera.

Anledningarna till att handla djurmedicin online kan vara flera. Först och främst är det mycket enkelt och bekvämt. Allt du behöver göra är att besöka ett djurapotek online och välja de varor du önskar inhandla. Du betalar snabbt online och har ett flertal olika betalningsmetoder att välja mellan. Flera av online apotek fraktar dessutom varorna hem till dig utan extra kostnad.

Några exempel på populära produkter är:

Bra och billigt foder för hund, katt och gnagare.

Hundmedicin vid: Hunddiarré, ringorm, jästsvamp samt fästing tablett för hund och åksjuk medicin för hund.

Kattmedicin vid:  Kattmask/spolmask (avmaskningsmedel), vingelsjuka och kattmjäll.

Vår rekommendation är Vetzoo

När vi undersökt marknaden efter bäst djurapotek online så kunde vi lätt konstatera att det var en aktör som står ut, det är Vetzoo. Anledningen till att vi fastnade vid Vetzoo är rätt enkelt, de erbjuder det klart största utbudet och har mycket positiva recensioner från kunder. Apoteken vi listar på andra till fjärdeplats har högkvalitativa produkter men dessa går oftast att hitta hos Vetzoo för samma pris, med andra ord hittar du allt på samma ställe om du går in på Vetzoo. Klicka här för att se Vetzoos rabatter & kampanjer.

Vad erbjuder svenska djurapotek online?

Det finns en hel del djurapotek på marknaden idag och gillar man att handla på nätet så blir utbudet ännu större än om man endast tar med de fysiska djurapoteken. Bland de nätbutiker som säljer apoteksvaror med inriktning på djur så är det inte sällan så att det även finns en veterinärklinik och en fysisk butik kopplad till nätapoteket. Detta är såklart väldigt bra, eftersom det ger oss kunder bra service och bra varor under ett och samma tak.

Förutom bekvämligheten och tidsbesparingen så går det även att spara en hel del pengar genom att handla på nätet. Apoteken och djurapotek har ofta förmånligare webbpriser och det är inte alltid småsummor det handlar om. Ibland kan webbpriset vara mellan 50-100 kronor lägre än det ordinarie butikspriset. I längden sparar du en hel del pengar.

De vanligaste produkterna som djurägare väljer att köpa online är djurfoder, detta då det är enkelt att få en överblick över exempelvis bra foder för hundar och katter samt att du får detta hemskickat med posten. Vidare finns en mängd kosttillskott som kan hjälpa att få ditt husdjur att må bättre då dessa bidrar med att tillföra viktiga näringsämnen, vitaminer och mineraler till ditt djurs kost. Utöver kosttillskott och foder erbjuder dessa butiken en mängd olika typer av djurleksaker och djurgodis.

Populära kosttillskott för djur

Kosttillskott är kanske inte något man tänker på när man tänker på husdjur. Men faktum är att det kan göra djur lika gott med en dos kosttillskott som det kan göra för oss människor. Under denna kategori är det vanligt att hitta allt från mjölkersättning för valpar och kattungar, till bra och billigt kosttillskott för att balansera magen eller förbättra pälsen.

Kosttillskott hund

 • Multiflex hundfoder

 • Ledsupport vet (Mot ledsjukdomar)

 • Blodpulver (För päls & muskelmassa)

 • Probiotika (Tarmhälsa)

Kosttillskott katt

 • Royal Canin kattfoder

 • Laxolja (Omega 3 och Omega 6)

 • Grönläppad Mussla (Vid artros & stela leder)

 • Virbac Hexarinse (Munhygien)

Hund medicin & kattmedicin online

Avmaskning hund & katt

Under denna kategori finner du allt som behövs för att ta reda på om ditt husdjur skulle behöva avmaskas. Medicin för avmaskning finns i både tablettform, flytande form och som oral pasta. Dessa läkemedel är receptfria och kommer till förmånliga priser.

Fästingar, loppor & löss

Fästingar kan vara ett stort problem, inte bara är dem obehagliga. Dem kan faktiskt göra djur, eller människor sjuka. Det kan därför vara en mycket god idé att kolla in den här kategorin inför sommarsäsongen. Här hittar du allt från fästinghalsband och fästingpennor till olika sorter läkemedel i tablettform och flytande form.

Åksjukemedicin hund & katt

Många djurägare har varit med om att deras hundar eller katter blivit åksjuka och vet hur stressande detta kan vara både för djur och djurägare. Åksjuka beror på att rörelse som påverkar delar i vårt inneröra. När dessa delar i örat påverkas av till exempel rörelsen i en bil, så känner sig djuret lite vimmelkantigt och då kan det ibland bli illamående. Ett djur som är illamående börjar salivera och kan även kräkas och få diarré. Som tur är finns det kosttillskott och medicin för åksjuka hundar och katter däribland doftferomoner så som Feliway & Adaptil samt  det lugnande kosttillskottet Zylkéne, dessa går att hitta receptfritt hos Vetzoo.

Ögon, öron och munvård

Både ögon och öron kan behöva rengöras på våra husdjur. Under Ögon & öron är det vanligt att man hittar rengörande ögondroppar och liknande. Om ditt djur skulle lida av öroninflammation och behöver behandlas för denna så är den en veterinär du skall vända dig till för att få recept på medicin till ditt djur.

Även ditt husdjur kan ha behov av munvård. Under denna kategori är det vanligt att hitta olika medel för att ta bort eller förhindra plack, tuggpinnar för bättre munhälsa och olika sorters tandkrämer för ditt husdjur.