Ränka ut ditt BMI

Body Mass Index (BMI) är ett mått på förhållandet mellan en persons vikt och längd. Det är en enkel och populär metod för att bedöma om en person är underviktig, normalviktig, överviktig eller fet. BMI beräknas genom att man delar sin vikt i kilogram med sin längd i meter i kvadrat.

Så här tolkar du din BMI-siffra:

  • Under 18,5: underviktig
  • 18,5-24,9: normalviktig
  • 25-29,9: överviktig
  • 30 eller högre: fetma

Gränsvärdena för att bedöma om en persons vikt är sund är ungefärliga och kan variera beroende på ålder, kön och andra faktorer. Det är alltid bäst att rådfråga en läkare eller annan sjukvårdspersonal för att få en mer korrekt bedömning av din hälsa.

BMI-kalkylator

Använd formuläret nedan för att räkna ut din BMI (Body Mass Index).

Ditt BMI:

Blogginlägg kopplat till viktnedgång

  • bäst måltidsersättning 2021

Bäst måltidsersättning shake & dietpulver 2023

december 22nd, 2020|0 Comments

Bäst måltidsersättning shake & dietpulver En måltidsersättning kan vara i form av en dryck, soppa eller bar som ersätter en hel måltid. Ersättningen innehåller kontrollerade mängder energi, vitaminer och mineraler för att hjälpa

Vanliga frågor & svar om BMI

Vad är BMI?

BMI står för Body Mass Index, och det är ett mått på förhållandet mellan en persons vikt och längd.

Hur beräknar man sin BMI?

För att beräkna din BMI, delar du din vikt i kilogram med din längd i meter i kvadrat. Så här ser formeln ut: BMI = vikt (kg) / längd (m) ^ 2.

Vilka gränsvärden gäller för att bedöma om en persons vikt är sund?

Gränsvärdena för att bedöma om en persons vikt är sund är ungefärliga och kan variera beroende på ålder, kön och andra faktorer. Under 18,5 anses vara underviktigt, 18,5-24,9 är normalviktigt, 25-29,9 är överviktigt och 30 eller högre är fet.

Kan BMI ge missvisande resultat?

Ja, det kan det. BMI är bara en ungefärlig indikation på en persons vikt och hälsa, och det kan ge felaktiga resultat i vissa fall, såsom hos personer med mycket muskler eller hos äldre personer. Det är alltid bäst att rådfråga en läkare eller annan sjukvårdspersonal för en mer korrekt bedömning av din hälsa.

bmi kalkylator