Bäst hundförsäkring & kattförsäkring 2020

På denna sida jämför vi de bästa hundförsäkringarna och kattförsäkringarna 2020. Vi har samlat och utvärderat de aktörer som erbjuder försäkringar för hund och katt på den svenska marknaden. Om din hund eller katt är försäkrad får du tillgång till gratis veterinärbesök i mobilen, vill du se vår jämförelse av veterinärer i mobilen kan du klicka här

Navigeringsmeny

Bäst hund & kattförsäkring 2020

läkarbesök i mobilen
 • Vinnare av Svenskt Kvalitetsindex

 • Heltäckande försäkringsvillkor

 • 25% rabatt för valp & kattunge

 • Självriskperiod: (Hund 180 dagar / katt 360 dagar)

BESÖK HEMSIDA

Recension påväg

Om katt & hundförsäkringar

Veterinärvårdsförsäkringen utgör grunden i både en hundförsäkring och en kattförsäkring. För att kunna teckna livförsäkring eller tilläggsförsäkringar krävs det att du har en veterinärvårdsförsäkring. Det är via denna som blir garanterad ersättning från utgifter till följd av eventuella veterinärbesök till följd av sjukdom eller skada.

Utöver själva veterinärvårdsförsäkringen är det vanligt att man även tecknar en livförsäkring, det erbjuds även ett flertal olika typer av tilläggsförsäkringar utformade efter specifika behov. För att du ska bli ersatt för dina veterinärskostnader krävs det att behandling sker av en legitimerad veterinär. I vissa fall ingår utöver veterinärskostnader även ersättning för receptbelagd medicin som veterinärer kan komma att ordinerar samt rehabilitering för ditt djur. Hos vissa aktörer ingår detta ej utan måste tecknas i form av en tilläggsförsäkring.

Värt att veta är att du aldrig kommer att få ersättning från veterinärvårdsförsäkringen om vårdbehovet uppstått på grund av en skada eller sjukdom som funnits redan innan själva försäkringen tecknades detsamma gäller om vårdbehovet uppstår under karenstiden.

Livförsäkring

Livförsäkring är en typ av tilläggsförsäkring i vissa fall automatiskt ingår i färdiga försäkringspaket, i andra fall och behöver den tecknas separat. Den kan antingen tecknas i samband med veterinärvårdsförsäkringen alternativt kan den tecknas efteråt. Vanligtvis finns det dock en övre åldersgräns på hunden eller katten som utgör den äldsta åldern försäkringsbolaget är villigt att erbjuda en livförsäkring.

Livförsäkring är den absolut vanligaste tilläggsförsäkringen, genom att teckna en livförsäkring har du rätt till ersättning (motsvarande marknadspris) om ditt djur skulle avlida innan en viss ålder. Hur stort marknadsvärdet är beror på bland annat inköpspris, ras, avelsmeriter och tävlingsresultat. Livförsäkringen gäller även om det skulle vara så att en veterinär rekommenderar avlivning av djuret. Vid ett eventuellt dödsfall kommer med andra ord ersättningsbeloppet att utbetalas men det kommer aldrig att överstiga marknadsvärdet.

Specialförsäkringar

Specialförsäkringar är försäkringar för hundar och katter som är inriktade på speciella områden.  Dessa är utformade och anpassade för dig som är exempelvis uppfödare eller som tävlar med ditt djur. Vidare finns det försäkringsbolag som erbjuder speciella tillval som täcker saker så som dolda fel. Vilka specialförsäkringarna som erbjuds kan variera och se olika ut hos olika försäkringsbolag. För dig som hundägare kan det exempelvis vara en försäkring utformad för den som driver en kennel eller hunduppfödarverksamhet. I dessa försäkringar går det att försäkra hundarna redan från dag ett och denna försäkring täcker även täcker för det mesta även dolda fel. Vidare finns det jakt- och jägarförsäkringar framtagen för den som jagar med sin hunden.

Tilläggsförsäkringar

Nedan listar vi de mest populära tilläggsförsäkringarna för hund och katt:

 • Reseförsäkring – Skulle du behöva avboka en resa till följd av att din hund eller katt blir sjuk och du behöver vara hemma och vårda den har du rätt till ersättning. Detta oberoende av om hunden eller katten skulle följa med på resan eller inte

 • Trygghet – Få rätt till ersättning för hund och kattpensionat om du blir så rejält sjuk att du har svårt att ta hand om ditt djur.

 • Medicin – Med detta tillägg får du högre ersättning för kostnader kopplat till mediciner som veterinär ordinerar.

 • Rehabilitering – Detta tillägg ger dig rätt till ersättning för rehabiliterande åtgärder efter att ditt djur skadat sig eller varit sjuk

 • Allmänt förbättrad veterinärvård – Detta tillägg kan kallas lite olika saker men ger dig bättre villkor på flera delar av veterinärvårdsförsäkringen. Exempelvis kan det erbjuda högre ersättningsnivåer inom rehabilitering, medicin samt vid dyrare röntgenundersökningar.

Bra att tänka på vid försäkring av husdjur

Innan du tecknar en djurförsäkring kan det vara bra att fundera på hur just ditt behov ser ut när det kommer till veterinärvårdsförsäkring, livförsäkring och eventuella tilläggsförsäkringar. Detta är det första och viktigaste steget för att hitta rätt typ av hundförsäkring eller kattförsäkring. När du väl vet vad du är ute efter kan du börja jämföra priser, omdömen och recensioner. På så sätt kan du bilda dig en uppfattning om vad som finns tillgängligt på marknaden.

Vilka behov har ditt djur?

Har du exempelvis en jakthund kanske en hundförsäkring med livförsäkring är det som är mest intressant. En bra sådan erbjuder en hög ersättning på rehabilitering samt erbjuder en tilläggsförsäkring som motsvarar den vi listade ovan kallad ”Användbarhet”. Är det å andra sidan en vanlig sällskapshund kanske behovet ser lite annorlunda ut. En annan bra sak att göra är att kontrollera vilka typer av sjukdomar och skador som är vanliga hos den ras din katt eller hund tillhör för att sedan kontrollera att dessa täcks av försäkringen. Är det vanligt förekommande att din hund eller kattras brukar behöva någon speciell typ av medicin eller rehabilitering vid dessa sjukdomar? Då kan det vara en bra ide att kontrollera om denna ingår i försäkringen.

Vad kostar djurförsäkringen?

När du bestämt dig för vilka punkter och områden som du prioriterar är det dags att kolla runt lite bland de aktörerna som finns på marknaden, nedan kommer vi att lista de mest populära. Det som är viktigt framförallt är att jämföra årspremien men glöm inte att ta med andra områden i din beräkning då dessa på sikt kan få en stor påverkan på priset. Utöver själva årspremien så kommer självrisknivå och självriskperiod även att avgöra vilket pris du betalar, vi går igenom dessa nedan:

 • Premien – Denna kan skilja sig relativt mycket i pris mellan olika aktörer. Detta beror oftast på att deras djurförsäkringar skiljer sig när det kommer till innehåll, självrisk och olika lång självriskperiod.
 • Självrisk – De flesta försäkringsbolag låter dig därför välja vilken typ av självrisk du vill ha. Generellt kan man säga att en högre självrisk kommer leda till en lägre premie. En lägre premie betyder dock att avgiften (självrisken) blir högre den dagen djuret behöver veterinärvård.
 • Självriskperiod – Oftast består självrisken av en rörlig del (procent på kostnaden) samt en fast summa. Den fasta summan betalar du en gång per självriskperiod. Lång självriskperiod är att föredra då en kort självriskperiod ökar risken att du får betala den fasta avgiften flera gånger under samma år.

När du ska jämföra priser på olika djurförsäkringar ska du alltså titta på helheten: Premien, självrisken och självriskperioden.

Topplista: Bäst djurförsäkringar 2020

Vi hjälper dig att hitta bäst hundförsäkringen och kattförsäkring 2020. Som hund och kattägare är det inte helt enkelt att få en överblick över de olika alternativen på marknaden, och där hoppas vi kunna hjälpa till. Nedan kommer vi att ge dig en överblick av hur de mest populära hund och kattförsäkringarna skiljer sig åt i pris och utformning.

Förstaplats

bäst hundförsäkring 2020
 • Vinnare av Svenskt Kvalitetsindex

 • Heltäckande försäkringsvillkor

 • 25% rabatt för valp & kattunge

 • Självriskperiod (dagar): Hund 180/ katt 360

BESÖK HEMSIDA

Läs vår recension

Andraplats

 • Billigast katt och hundförsäkring 2020

 • Omfattande rehabiliteringsförsäkring

 • Ingen karenstid

 • Ingen åldersgräns

BESÖK HEMSIDA

Läs vår recension

Tredjeplats

Läkarbesök i mobilen
 • Trygga försäkringsvillkor

 • Bra kundtjänst och hantering

 • ICA bonus på hela premien

 • Prisvärd hundförsäkring

Besök hemsida

Läs vår recension

Fjärdeplats

 • Upp till 40 % hundvalprabatt

 • Erbjuder olika paket

 • Företaget ägs av kunderna

 • Få prisförslag via formulär på hemsidan

BESÖK HEMSIDA

Läs vår recension

Bästa hundförsäkringen & kattförsäkringen 2020

Eftersom tillvaron och levnadsvillkoren är olika för oss djurägare gäller detsamma för djuren. Härav passar de olika försäkringsbolagen olika bra beroende på omständigheterna för kanske just ditt djur. Det är därför viktigt att jämföra de olika alternativen för djurförsäkring så djurägandet helt kan få vara fokuserat på det härliga och roliga. Vi hjälper dig hitta en djurförsäkring som passar dig och era behov!

Bästa hundförsäkringen 2020 (Bäst i test)

Om din hund skulle blir sjuk eller skadas blir ett besök hos veterinären lätt en dyr historia. Därför är det smart att teckna en hundförsäkring i förebyggande syfte.  Genom att förbereda sig innan olyckan inträffar så ser du till att din hund får så bra vård som möjligt. På så sätt slipper du ta hänsyn till hur din privatekonomiska situation ser ut den dagen som din hund behöver vård och på så sätt säkra att hunden alltid får den bästa möjliga vården.

Det finns flera olika försäkringsbolag som erbjuder hundförsäkringar och att veta vilket som är bäst kan vara svårt. Eftersom bolag erbjuder olika upplägg och tillägg till grundförsäkringen kan det kännas snårigt att hitta den hundförsäkringen som passar just en själv bäst.

Priset för hundförsäkringar varierar en del mellan de olika försäkringsbolagen, det som spelar in mest när det kommer till slutpriset är vilken hundras din hund tillhör. För att få svar på frågan om vilket bolag som erbjuder bäst villkor för just din hund är det enklast att gå in på varje företags hemsida och jämföra bolagen genom att klicka på ”Se ditt pris”, fylla i formuläret och sedan få ett prisförslag.

Så vilken är den bästa hundförsäkringen 2020?

Moderna Djurförsäkringar har på kort tid blivit väldigt populära bland hundägare. Detta går att konstatera bland annat till följd av att försäkringsskyddet Dubbel och Trippel är topprankade i bland annat Konsumenternas bäst i test. Med ett konkurrenskraftigt pris och fördelar så som att försäkringsbeloppet inte sänks med hundens ålder, rimliga fasta självrisk alternativ samt en självriskperiod om 180 dagar gör att Moderna förtjänar förstaplatsen enligt oss (Och hos i princip alla andra jämförelsesidor).

Vad erbjuder Modernas hundförsäkring?

Hundförsäkringen omfattar veterinärvårdskostnader om din hund drabbas av sjukdom eller olycksfall. Du kan välja mellan tre olika nivåer; Enkel, Dubbel eller Trippel. Jämför vilken hundförsäkring som passar dig eller ta hjälp av vår guide för att välja hundförsäkring. Valpar under 6 månader ges även en rabatt som motsvarar 25% av första årspremien.

Bäst hundförsäkring 2020
bäst hundförsäkring 2020
 • Maxersättning 120 000 kr

 • Självrisk rörlig 15 – 25 %

 • Självrisk fast 900 – 3 600 kr (180 dagar)

 • Kan tecknas Upp till 8 år

Beräkna pris

Läs vår recension

Bästa kattförsäkringen 2020 (Bäst i test)

Att införskaffa en försäkring åt din katt är en god investering för att skydda sig mot oförutsedda kostnader i samband med en eventuell olycka eller sjukdom. En kattförsäkring ersätter dig för de veterinärkostnader som skulle uppstå samband med detta. Vidare finns massvis med möjligheten till tillval för att din kattförsäkring ska passa för just dig och din katt, exempel på detta är livförsäkring och avelsförsäkring.

Kostnaden för att försäkra katt är relativt liten om man jämför med de kostnader som kan uppstå utan en försäkring utifall att din katt råkar ut för olycka eller sjukdom – en operation kan exempelvis kostar uppemot 10 000 kr.  Det är att rekommendera att försäkra katten medans den är ung eftersom det i många fall är en förutsättning för att försäkringen ska täcka specifika saker.

Så vilken är den bästa kattförsäkringen 2020?

Vi anser att det är Moderna Djurförsäkringar eftersom de erbjuder en av marknadens mest prisvärda kattförsäkringar. Deras försäkring ger ett omfattande skydd i kombination med väldigt bra villkor. Moderna erbjuder  kattförsäkringar med olika omfattningar varav alternativen Dubbel och Trippel är populära.

En annan anledning till att de flesta just nu anser att Moderna är bäst på marknaden är att de erbjuder en utmärkt livförsäkring. Till skillnad från många andra djurförsäkringar har Moderna ingen successiv minskning av ersättningsbeloppet och försäkringen gäller tills katten blir 13 år – Utöver detta så avelsskydd.

Andra fördelar så som som låg självrisk samt hela 180 dagar i självriskperiod är något som gör att Moderna förtjänar vår förstaplats. Moderna får också höga betyg gällande kundservice och snabb och smidig utbetalning av ersättning.

Vad erbjuder Modernas kattförsäkring?

Kattförsäkringen omfattar kostnader för undersökning och behandling om din katt drabbas av sjukdom eller olycksfall. Du kan välja mellan tre olika nivåer enkel, dubbel eller trippel veterinärvård. Du kan enkelt jämföra innehållet i tabellen nedan eller ta hjälp av vår guide för att välja kattförsäkring. Är din kattunge under 6 månader när du tecknar försäkringen får du en rabatt som motsvarar 25% av första årspremien. 

bäst kattförsäkring 2020
bäst hundförsäkring 2020
 • Maxersättning:  30 000 – 90 000 kr

 • Självrisk rörlig: 15 – 25 %

 • Självrisk fast: 900 – 3600 kr

 • Rabatt rattunge 25 %

BESÖK HEMSIDA

Läs vår recension