Hälsotest hemma

Jämför de bästa aktörerna för självtester och hälsotester hemma.

Vi listar de bästa aktörerna för dig som är ute efter att beställa hem ett hälsotest du kan utföra hemma. Självtester undersöker ofta specifika hälsomarkörer eller områden i kroppen samt erbjuder test för diverse infektioner och sjukdomar. Exempel på tester för hemmet som aktörerna på denna sida erbjuder är:

 • Självtest för könssjukdomar så som: Klamydiatest, Gonnorétest eller test för urinvägsinfektion.
 • Hemtest för organfunktion så som: Prostatatest, sköldkörteltest och njurtest
 • Hemtest för maghälsa och allergier så som: Laktosintolerans, glutenintolerans samt diverse allergitester

Listan kan göras lång så kika in hos aktörerna i vår topplista över bäst självtest och hälsotest hemma 2020, vi har även samlat några av de mest populära testerna lite längre ner på denna sida.

Är du istället ute efter en omfattande hälsoundersökning så rekommenderar vi vår sida för hälsokontroller via blodprov online.

Bäst hälsotest i hemmet Februari 2020

bäst hälsotest hemma
 • Rabattkod: adSpring20 (30%)

 • Högkvalitativa självtester

 • Skickas på labbanalys

 • Störst i Sverige

BESÖK HEMSIDA

Recension påväg

Vad är självtest & hälsotest för hemmet?

I takt med att den traditionella vården kämpar med överbelastning och långa väntetider efterfrågar den moderna människan ett högt tempo, säkrare vård och ett smidigt system. Gemensamt för de aktörer som erbjuder hälsotest för hemmet och självtester är att de vill skapa bättre tillgänglighet och möjlighet för långvarig hälsa. Till skillnad från den traditionella sjukvården  som ofta är väldigt statisk erbjuder dessa aktörer en helhetslösning som effektiviserar hela vårdkedjan och ger dig tillgång till test, diagnos och behandling på ett par dagar.

Självtest med eller utan analys

Hur dessa självtester går till beror på om du väljer ett hemtest som kräver analys via labb eller om testet ger utslag direkt. Oavsett vilket test du väljer att beställa hem kommer du att få ett test-kit hemskickat till dig. För att använda dessa kit kräves antingen blod, saliv eller urin. Den stora skillnaden kommer efter själv ”samplet” är insamlat. Vissa tester behöver nu skickas in på analys, andra tester kommer ge utslag direkt.

Som du säkert gissar kommer de tester som skickas på analys komma tillbaka med ett säkrare och mer detaljerat svar. Fördelen med direkttesterna är dock att du får svar inom ett par minuter, dessa svar kommer endast ge ett positivt eller negativt utslag beroende på om dina värden ligger över eller under en viss gränsnivå vid vilken man anser ligga till grund för ett positivt resultat.

I nästa stycke kommer vi gå igenom vilka aktörer som erbjuder vilka tester 

Topplista: Bäst hälsotest hemma 2020

Med hjälp av avancerad teknik kan du idag ta många tester själv i hemmet. Det finns massvis med olika tester att beställa hem, vi har nedan listat de aktörer som vi tycker är bäst på den svenska marknaden och har det bredaste utbudet av självtest 2020. Dessa tester hanteras alltid på ett diskret sätt och de ger antingen utslag direkt vid testtillfället eller skickas in på analys.

Dynamic Code rabattkod: adSpring20 (30%)

hälsotest hemma
 • Högkvalitativa självtester

 • Med labbanalys

 • Störst i Sverige

 • Träffsäkra resultat

BESÖK HEMSIDA

Läs vår recension

Quicktest rabattkod: Quicktest10 (10%)

hälsotest hemma
 • Stort utbud av självtester

 • Utan labbanalys

 • Snabbt & smidigt

 • Resultat direkt

BESÖK HEMSIDA

Läs vår recension

hälsotest apoteket
 • Bäst på graviditetstest

 • Gluten & laktostest

 • Test för vinterkräksjuka

 • Dynamic Code produkter

BESÖK HEMSIDA

Läs vår recension

bäst apotek online
 • Diabetestest

 • Ägglossningstest

 • Dynamic codes produkter

 • Quicktest produkter

Besök hemsida

Läs vår recension

Dynamic Code eller Quicktest?

Quicktest självtester (Utan analys)

Quicktest insåg behovet av att enkelt och diskret sätt att få veta mer om sin hälsa. Quicktests tester, som är avsedda för hemmabruk, ger inte bara människor trygghet, de kan även rädda liv.

Quicktest specialiserar sig på smarta och enkla hemmatester men säljer även avancerade analys och diagnosapparatur till sjukvården.

Quicktests tester gör du själv och du får svaret inom några minuter. Du behöver alltså inte skicka in blod eller urin till något labb, i medicinvärlden kallas detta IVD (In vitro Diagnostic). Dessa tester och teknik används dagligen på vårdcentraler, sjukhus och kliniker och är alltså beprövad teknik.

Tester visar om svaret är positivt eller negativt, inte mängder av olika substanser eller värden. Quicktest har dock valt att sätta gränsvärden som ger dig trygghet, med de betyder att t.ex ett järnbristtest som ligger nära gränsvärdet kan visa positivt trots att det är negativt. På så vis visar testet inte på negativt om det ligger på gränsvärdet till positivt.

Quicktest: Steg för steg

Testerna kräver antingen urin eller blod. Oavsett om det är blod eller urin ska vätskan komma i kontakt med testkassett eller teststicka. När så sker uppstår en reaktion och testet visar sedan om det är positivt eller negativt. Allt som du behöver medföljer i paketet. Så här gör du med tester som kräver blod:

1. Stick i fingret. 2. Droppa i test. 3. Läs resultat (lansett för stick i finger medföljer)

Populärt hos Quicktest

Dynamic Code hälsotester (Labbanalys)

Dynamic Code erbjuder smarta diagnos- och hälsotestlösningar, ofta baserade på DNA-teknik, både till vården och direkt till konsument. Dynamic Code tar fram flera självtester och insåg snabbt att själva testet och testsvaret inte är nog utan att det krävs en helhetslösning. Kunderna ska kunna köpa test, testa själva hemma, skicka in testet till ett labb, få ett digitalt provsvar och vid behov efterföljande vård och behandling via digitala vårdgivare eller fysisk vårdgivare.

För att klara av den uppgiften har Dynamic Code byggt en helt unik plattform upp som hanterar hela kedjan och kopplar ihop labbanalys, förmedlande av testresultat, de digitala vårdgivarna och myndigheter till ett komplett erbjudande som är helt platsoberoende. Nu kan kunderna få tillgång till både test, labbsvar och läkare direkt via sin smartphone oavsett var de befinner sig. All produktutveckling är vetenskapligt baserad och noga kontrollerad. Specialisterna på Dynamic Code bevakar löpande både nationella och internationella nya forskningsrön för att säkerställa att produkterna lever upp till nationella och internationella krav gällande kvalitet och utförande i sjukvården.

Dynamic Code: Steg för steg

Beställ hem ett testkit, ta ett saliv, blod eller urinprov och skicka testet med bifogad bipacksedel. Testen analyseras sedan i Dynamic Codes labb och provsvaren hämtas via en kod på webben inom några dagar, säkert och helt anonymt.

Dynamic Code erbjuder även efterföljande vård och behandling via digitala vårdgivare om detta skulle behövas.

Populärt hos Dynamic Code

Populära hälsotester & självtester

Hälsotest vitaminer

Är du intresserad av att snabbt få en överblick över dina järnnivåer eller om du lider av D-vitamin brist? Då kan testerna nedan ge dig snabba svar. Om du får utslag på dessa tester så kan du enkelt välja att komplementera din kost med kosttillskott, vi listar bra butiker för kosttillskott här.

Är du ute efter att få en mer detaljerad och bredare undersökning av dina nivåer när det kommer till näringsämnen är en hälsokontroll online via blodprov att rekommendera – här kan du se vår jämförelse av aktörer för digitala hälsokontroller

Hälsotest DNA

Dynamic Code är specialiserade på DNA tester och erbjuder högkvalitativa tester när det kommer till att undersöka eventuella avvikelser i DNA. Förutom faderskapstester och tvillingtester så erbjuder Dynamic Code även ett NIPT test som kontrollerar ditt ofödda barns risk för genetiska avvikelser. Via nedan länkar kan du läsa mer om dessa tester. Är du istället intresserad av DNA test för släktforskning så rekommenderar vi vår systersida DNAtestSverige.se.

Självtester könssjukdomar

Dynamic code erbjuder ett flertal typer av test för könssjukdomar samt flera omfattande tester som testar så många som 12 olika könssjukdomar i ett och samma test.

Specifika tester

Andra typer av självtester

Dynamic code erbjuder ett flertal typer av test för könssjukdomar samt flera omfattande tester som testar så många som 12 olika könssjukdomar i ett och samma test.

Erbjuder Kry hälsotest?

Kry erbjuder inga regelrätta hälsotest, du kan via kry få prata med en doktor i mobilen som gör en generell bedömning av din allmänhälsa men om du är ute efter hälsokontroller eller hälsotester online får du vända dig till aktörer så som Werlabs och Svensk hälsokontroll. Vi har sammanställt en lista över de bästa aktörerna för hälsokontroll online via blodprov här.

Köpa coronatest online i Sverige?

I dagsläget finns inga Coronatest att köpa online, vidare är 1177 under hög belastning just nu då det är många som ringer in dit och frågar. Om du har frågor eller vill prata med en doktor om Corona rekommenderar vi att du istället kontaktar en läkare i mobilen.

Doktor.se är helt gratis och erbjuder rådgivning och konsultation relaterat till Coronaviruset (covid 19).

Utöver att det är helt gratis är det även att rekommendera då du undviker risken att att smitta andra om du tar dig till vårdcentralen fysiskt. Vill du läsa mer om hur ett läkarbesök i mobilen går till rekommenderar vi vår sida Bäst läkare i mobilen.