Bäst hälsokost på nätet 2023

Vi på Hälsaonline.se har samlat och utvärderat de aktörer vi anser erbjuda bäst kosttillskott online 2023.

köpa kosttillskott online

När det kommer till att hitta kosttillskott billigt online så kan det kännas lite som en djungel, nedan har vi valt ut tre stycken aktörer som vi anser erbjuda bäst kosttillskott online till bra priser.

Självfallet är det svårt att avgöra vilket alternativ som är bäst för just dig utan att veta vad för typ av kosttillskott du är ute efter. Syftet är istället att samla nyttig information på ett och samma ställe – så att du som besökare lätt hitta bra och billiga kosttillskott online.

Vi rekommenderar att du går in på vardera hemsida och kikar igenom deras utbud för att själv kunna bilda dig en uppfattning!

köpa kosttillskott online

Kosttillskott online 2023 – Topp 3 butiker

Köpa kosttillskott online

Svenskt Kosttillskott är en av de största aktörerna inom träning & hälsa i Sverige. De erbjuder ett brett sortiment av kosttillskott, hälsokost och träningsprodukter.

 • Fokus på träning och hälsa

 • Beställningar innan 14.00 skickas samma dag 

 • Alltid fri frakt vid beställning över 100kr

 • Gå med i kundklubben för 5% återbäring


Köpa kosttillskott online

Svensk Hälsokost är resultatet av mångårigt kunnande inom hälsa och välmående på nätet. Hitta tusentals produkter för både insidan och utsidan.

 • Fokus på välmående och hudvård

 • Beställningar innan 14.00 skickas samma dag

 • Alltid fri frakt vid beställning över 100kr

 • Gå med i kundklubben för 5% återbäring


Köpa kosttillskott online

Bodystore är en ledande hälsokostbutik på nätet som erbjuder produkter inom hälsokost, hudvård, ekologiska livsmedel, och superfoods

 • Fokus på hälsoprodukter och skönhet

 • Fri frakt vid order över 99kr 

 • Bodystore tillämpar prisgaranti

 • Snabba leveranser 


Köpa kosttillskott online

Vårt betyg:

4.5/5

Svenskt Kosttillskott är en av de största aktörerna inom träning & hälsa i Sverige. De erbjuder ett brett sortiment av kosttillskott, hälsokost och träningsprodukter.


 • Fokus på träning och hälsa

 • Köp före 14.00 postas samma dag

 • Fri frakt vid beställning över 100kr

 • Kundklubben ger 5% i återbäring

Köpa kosttillskott online


Vårt betyg:

4/5

Svensk Hälsokost är resultatet av mångårigt kunnande inom hälsa och välmående på nätet. Hitta tusentals produkter för både insidan och utsidan.


 • Välmående och hudvård i fokus

 • Köp före 14.00 postas samma dag

 • Fri frakt vid beställning över 100kr

 • Kundklubben ger 5% i återbäring
Köpa kosttillskott online


Vårt betyg:

4/5

Bodystore är en ledande hälsokostbutik på nätet som erbjuder produkter inom hälsokost, hudvård, ekologiska livsmedel, och superfoods


 • Hälsoprodukter & skönhet i fokus

 • Fri frakt vid order över 99kr

 • Bodystore tillämpar prisgaranti

 • Snabba och smidiga leveranser 
Bästa CPAP maskinen – CPAP mask bäst i test

november 13th, 2023|

Bästa CPAP maskinen - CPAP bäst i test 2023 Sömnapné är en allvarlig sjukdom då den påverkar din sömn. Det är en riskfaktor som kan leda till bland annat högt blodtryck och stroke.

Varför köpa kosttillskott online?

Det kan finnas flera olika anledningar till att man väljer att komplettera sin kost med tillskott av olika slag. Många använder kosttillskott för att vara säkra att de får i sig alla viktiga mineraler, vitaminer och näringsämnen för att kroppen ska må bra. Vissa kosttillskott innehåller ämnen som kanske redan förekommer i din kost, se då till att inte överstiga det dagliga rekommenderade intaget. Information om detta finns tillgängligt på Livsmedelverkets hemsida

När man pratar om kosttillskott så är det svårt att kategorisera de många olika typerna av produkter som finns på marknaden. Det kan handla om tillskott med flera olika typer av näringsämnen eller växtbaserade tillskott som tekniskt sett bör klassas som örtmedicin. Ett exempel på ett sådan tillskott är Ashwaganda, som enligt tradition används som medicin i Indien, men som säljs som kosttillskott i Sverige.

Vanligast är att kosttillskott används av personer som misstänker sig lida av brist på diverse olika näringsämnen, eller personer som helt enkelt inte kan ta upp dessa ämnen optimalt via maten på grund av ålder eller sjukdom. Det är även vanligt att de som tränar mycket väljer att vända sig till kosttillskott då dessa har ett annat behov än de personer som är mindre aktiv livsstil.

Ett kosttillskott definieras enligt klassisk bemärkelse som ett ett livsmedel. Det kravet som måste uppfyllas för att något ska klassas som ett kosttillskott är att produkten utgör ett komplement till vanlig kost samt innehåller en koncentrerad mängd näringsämnen eller ämnen med fysiologiska egenskaper. Vidare är det lag på att produkten har en innehållsförteckning samt information om dosering.

Räcker det inte med vanlig mat?

Detta är något som man hör ofta i debatten om kosttillskott. Det är dock inte riktigt så enkelt i verkligheten eftersom olika människor har olika behov och våra kroppar fungerar olika. Vidare är det även så att många människors matvanor ej är tillräckligt näringsrik för att täcka de behov som kroppen har, det kan exempelvis handla om att man äter en vegansk eller vegetarisk kost. Flera exempel på varför kosttillskott ofta kan vara ett bra komplement:

 • Maten idag innehåller mindre näring – Till följd av faktorer så som växtförädling, transporter och näringsfattiga jordar har livsmedel idag inte livsmedel samma kvalité som tidigare i historien. Det blir allt vanligare med sämre råvaror något som gör att många som försöker äta hälsosamt, trots detta, får problem att nå upp till de rekommenderade dagliga doserna av mineraler och vitaminer.
 • Många har en sämre kosthållning idag samt är mer stressade än innan – Stress är en faktor som man måste ta hänsyn till i denna fråga. Yngre och yngre personer lider av stress idag, något som kan leda till sämre aptit, konsumtion av skräpmat samt mindre ork att laga näringsrik mat – detta går att se i det ökade intresset för kosttillskott mot trötthet. Det är även extra viktigt för en stressad kropp att få i sig ordentligt med vitaminer och mineraler.
 • Vår geografiska position – Vi som bor på den norra delen av jordklotet riskerar att lida av D-vitaminbrist i högre utsträckning än i söder. Detta beror på våra mörka vinterhalvår, vidare är detta något som kan orsaka depression som kan påverka hur och vad vi äter såväl som att göra våra kroppar extra känsliga för stress.
 • Aktiva livsstilar innebär ökade behov – Ålder och grad av fysisk aktivitet är två saker som påverkar vårt näringsbehov. När vi blir äldre så blir våra kroppar sämre på att ta upp många näringsämnen i maten. Det gör den åldrande befolkningen extra känsligt för diverse olika brister av vitamin och mineraler. Personer med en aktiv livsstil får ett förhöjt behov av diverse olika näringsämnen till följd av uppbyggande av muskler, kaloriförbränning samt förlust av elektrolyter

Att tänka på om du ska köpa kosttillskott

Det finns otroligt många kosttillskott på marknaden idag och det kans vara svårt att veta vilka kosttillskott man ska välja, vilka som är bra och prisvärda samt vilka som bara är bluff och båg. På denna hemsida kommer vi endast att skriva om kosttillskott vars effekter har fastställts i vetenskapliga studier. 

Vi listar forskningsresultat och studier så att du själv kan bilda dig en uppfattning om kosttillskottet innan du köper detta. Vidare kommer vi endast länka till högkvalitativa återförsäljare och seriösa E-handlare. Detta för att du ska hitta ett tillskott som verkligen fungerar samt att beställningen går snabbt och smidigt

Även om vi har pris i åtanke när vi länkar till produkter så ska man veta att det ibland finns en anledning varför vissa märken är dyrare än andra. Detta gäller speciellt hos de lite större försäljarna av kosttillskott. Ibland är dock det billigare alternativet minst lika!

Vi rekommenderar alltid att du själv kikar på innehållsförteckningen till produkten som du tänker köpa. Då kan du själv avgöra om innehållet avspeglar priset på ett korrekt sätt.

Kosttillskott mot psykisk ohälsa

Psykisk ohälsa är ett växande problem i vårt samhälle och svenskar äter mer antidepressiva mediciner än någonsin. Stress är oftast en faktor som har en avgörande inverkan på ditt psykiska mående och är något som behöver adresseras på flera plan. Först och främst är det viktigt att identifiera det leder till ökad stress och försöka minska eller eliminera det. När det gäller kosttillskott mot depression är det första steget att utesluta brist på viktiga vitaminer och mineraler exempelvis:

Användningen av alternativa mediciner mot depression, örtpreparat och diverse kosttillskott har ökat de senaste åren. Det dyker ständigt upp nya studier som utvärderar effekten av örtpreparat och tillskott för behandling av lindriga till måttliga ångesttillstånd. En slutsats som kan dras i många av dessa studier är att användning av dessa preparat i många fall kan ge god effekt utan de jobbiga biverkningar som ofta kommer med traditionell antidepressiv medicin.

Kosttillskott för män

Det finns flera olika områden när det kommer till manligt välmående där det kan vara aktuellt med tillskott. De vanligaste anledningarna till att män köper tillskott är vid misstanke om lågt testosteron, vid håravfall och vid minskad sexuell lust. Nedan går vi igenom lite av varje gällande dessa.

Kosttillskott för ökat testosteron

Det finns en mängd sätt att öka ditt testosteron naturligt, men de flesta handlar om att undvika att hämma produktionen av testosteron. Dock har det visat sig att vissa s.k testosteron tillskott har en förmåga att faktiskt stimulera testosteronproduktion, speciellt hos de män med redan nedsatt förmåga att producera detta könshormon. Låga nivåer av testosteron kan även leda till minskad sexuell lust varvid vissa testar naturliga kosttillskott som ett alternativ till viagra.

Vitaminer för män

Bland män som är fysiskt aktiva är det vanligt att uppleva en känsla av att man har svårt att vila och bygga upp kroppen ordentligt,Svenskt kosttillskott har tagit fram ett riktigt bra kosttillskott för män, detta heter Core Vitamins Man och innehåller en hälsosam blandning av vitaminer och fruktextrakt som ger en boost åt både immunförsvaret och vardagsenergin. Vidare innehåller produkten magnesium som hjälper musklerna att slappna av samt ämnen så som PABA, vilket hjälper kroppen att tillgodose sig de övriga vitaminerna som kapslarna innehåller.

Biotin kan motverka skallighet hos män: Biotin brukar kallas hårets viktigaste vitamin då det bevisligen motverkar håravfall, det är även ett viktigt vitamin för friskt och tjockt hår. Biotin stimulerar hårväxt och hjälper till att reparera håret samt producera keratin, en annan viktig komponent i hårstrået. Vitaminet kan även hjälpa män med begynnande skallighet att behålla håret längre

Zink extra bra då det stimulerar sexlust för män: Brist på Zink kan leda till både ett för tidigt åldrande och till håravfall (och dessutom sviktande sexuell lust och förmåga hos män).

Kosttillskott för kvinnor

Precis som för män så finns det kosttillskott för kvinnor som är specifikt anpassade för kvinnokroppen. De vanligaste områdena handlar om Järnbrist, kosttillskott för gravida samt extra mineraler, vitaminer och andra former av kosttillskott för kvinnor i klimakteriet. Nedan går vi igenom några av dessa:

Vitaminer för kvinnor

Core Female Vitamins är ett multivitamin med viktiga vitaminer och mineraler som aktiva kvinnor har nytta av. Kvinnor har ofta en viss tendens till järnbrist och om de lever ett extra aktivt liv kan det behövas ett tillskott. Svenskt kosttillskott har tagit fram Core multivitamin kvinna med vilken du som kvinna kan säkerställa ditt dagliga intag av vitaminer och mineraler genom att inta två kapslar per dag. Kapslarna innehåller bland annat folsyra och järn som behövs för en normal blodbildning och är extra viktigt för kvinnor i fertil ålder.

Kosttillskott vid klimakteriet

För kvinnor som befinner sig i klimakteriet eller i övergångstiden finns Alpha Plus KvinnaVital . Detta kosttillskott hjälper dig under och efter övergångstiden då det pågår mycket aktivitet och behoven av vitaminer och mineraler förändras. Exempelvis minskar behovet samtidigt som antioxidantskydd och stöd för skelettet blir viktigare. Ett dagligt tillskott av vitaminer och mineraler som anpassats speciellt för den här perioden kan därmed hjälpa dig att bli piggare och må bättre under denna period av livet.

Kvinnor har oftare järnbrist: Kvinnor löper större risk för järnbrist än män på grund av sin menstruationscykel. Faktum är att det ofta är regel snarare än undantag att som kvinna någon gång i livet drabbas av järnbrist. Andra grupper i riskzon är gravida, äldre, veganer, blodgivare, glutenintoleranta och de med rikliga menstruationer.

Näringsrika oljor för att vårda längre hår: Då kvinnor tenderar att ha längre hår än män är det viktigt att tillföranyttiga och näringsrika ämnen samt vitaminer för håret. Genom att göra detta kontinuerligt bibehålls lyst och styrka i hårtopparna.