Massagepistol bäst i test

Massagepistol bäst i test – Bäst massagepistol 2023

Massagepistol bäst i test

En massagepistol kan vara något för dig som vill optimera återhämtningen eller mjuka upp stela leder och spända muskler. Massagepistolen är en relativt ny produkt som blivit allt mer populär på senare tid. Många användare är överens om att den effektivt kan lindra båda smärta och stelhet i samband med muskelskador, överbelastning och träning.

Att välja rätt massage pistol kan kännas svårt, framför allt om du aldrig tidigare använt en sådan. I den här guiden kommer vi att jämföra fem populära massagepistoler för att hjälpa dig hitta en modell som passar dina behov. Den massagepistol som vi utsett till bäst i test är Flowgun. Längst ner i artikeln besvarar vi även några vanligt förekommande frågor om massagepistoler och dess användningsområden.

Vad är en massagepistol?

En massagepistol, även kallad massage gun, är ett verktyg som du kan använda för att massera olika muskelgrupper på egen hand. Med andra ord slipper du betala dyra pengar för att besöka en massör. Massagepistolen kan dessutom mjuka upp muskler innan träning och kan även användas efter ett hårt träningspass för att påskynda återhämtningen.

Fördelar med en massagepistol

De finns många fördelar med att använda en massagepistol. Här är några av de främsta.

  • Skadeförebyggande: Massagepistolen värmer upp och aktiverar musklerna innan träning, vilket minskar risken för skador. Detta kan även göra att träningspasset känns lättare och resultera i mindre träningsvärk.
  • Underlättar återhämtningen: Om du använder massagepistolen efter träningen kan du påskynda återhämtningen. Massagen hjälper nämligen musklerna att slappna av, vilket gör att återhämtningstiden förkortas. Musklerna blir dessutom mer flexibla och du kan bygga upp muskler mer effektivt.
  • Rehabilitering: Massage påskyndar dels återhämtningsprocessen, men den kan också minska risken för nya skador. Detta beror på att massage förbättrar blodcirkulationen, vilket gör att de skadade områdena kan läka snabbare.
  • Bättre sömn och mindre stress: Det är vida känt att massage kan lindra stress och oro, vilket får oss att koppla av. När vi blir mer harmoniska kan vi dessutom sova bättre, vilket innebär att massagepistolen indirekt kan förbättra sömnkvaliteten.
  • Smärtlindring: Som tidigare nämnt stimulerar vibrationerna från massagepistolen blodcirkulationen, vilket leder till ökad syresättning. Resultatet blir mindre smärtor i muskler och leder.

Bäst massagepistol – Topp 5 massagepistoler 2023

1. Flowgun Bäst i test

Bäst massagepistol 2022

FlowGun är en innovativ och kraftfull massagepistol som hyllats av användare såväl som av naprapater. Massagepistolen är effektiv, både mot spända muskler och smärtande leder. Sex olika munstycken ingår, vilket gör att du kan skräddarsy massagen efter eget behov. Dessutom får du med en praktisk väska som gör att du kan samla alla tillbehör på ett och samma ställe. Med upp till 3200 exakta slag per minut hjälper Flowgun dig att frigöra triggerpunkter, öka blodcirkulationen och stimulera bindväven. Jämfört med andra massagepistoler på marknaden är Flowgun en av de absolut kraftigaste.

Detta är även den mest flexibla och anpassningsbara produkten i testet. Dess sex olika massagehuvuden gör att du enkelt kan variera massagen så att du kommer åt de delar du vill ha mer tryck på. De stora muskelgrupperna på låren och sätesmuskeln masserar du med ett specifikt huvud och känsliga leder med ett annat. Det finns även ett massagehuvud för känsligare hudområden, exempelvis handlederna.

Användare som testat Flowgun verkar vara överens om att den håller sina löften. Med 5 av 5 i användarbetyg råder det ingen tvekan om att detta är en av marknadens bästa massagepistoler. Bland omdömen skrivs det bland annat att produkten är ett måste för alla träningsentusiaster och att den verkligen hjälper till att påskynda återhämtningen efter träning.

bra massagepistol 2021

Flowgun är en av de dyraste produkterna i vår jämförelse, men med tanke på hur mycket som ingår är det en minst sagt prisvärd produkt. Med 3200 slag per minut passar modellen extra bra för dig som vill ha en kraftfull massage, men det går även att välja lägre vibrationsnivåer för en skonsammare behandling. Bortsett från sin höga prestanda är Flowgun en elegant massagepistol med en stilren och ergonomisk design. Detta i kombination med dess mångsidighet och användarvänlighet gör modellen till en värdig testvinnare.

Pris: 3,190 KR
Slag per minut: 3200
Batteritid: 6 timmar
Vikt: 978g
Användarbetyg: 5/5

2. Flowgun Go! – Mest prisvärd

massagepistol 2021

Flowgun Go! är en prisvärd lillasyster till testvinnaren Flowgun. Den stora skillnaden är att Flowgun Go är något mindre kraftfull med 2 800 slag per minut jämfört med testvinnarens 3 200 slag per minut. Om du klarar dig utan det kraftigaste maxläget kan Flowgun Go vara ett utmärkt alternativ. Precis som i Flowgun ingår sex olika munstycken, vilket innebär att du enkelt kan anpassa massagen efter dina personliga preferenser. Du kan dessutom välja mellan fem olika vibrationsnivåer för att anpassa behandlingen. Därmed passar Flowgun Go utmärkt både för att mjuka upp leder och behandla ömma muskler.

Användarna själva är mycket nöjda med Flowgun Go och har gett modellen ett genomsnittsbetyg på 4,9 av 5. Många hyllar att den är väldigt lätt och skön att använda. Därmed passar den utmärkt för dig som vill optimera dina träningsresultat utan att behöva betala för dyra massagebehandlingar.

Ytterligare en fördel som användarna är överens om är massagepistolens långa batteritid. Detta gör att Flowgun Go passar bra att ta med på både resor och träningar. Den praktiska och snygga väskan som medföljer gör det enkelt att packa ned massagepistolen och alla dess tillbehör.

massagepistol

Med Flowgun Go får du utan tvekan mycket för pengarna, framför allt om du är ute efter en lättanvänd och mångsidig massagepistol. Den är inte lika kraftfull som sin storasyster, men ändå tillräcklig för de flesta träningsentusiaster.

Pris: 1,990 KR
Slag per minut: 2 800
Batteritid: 7-8 timmar
Vikt: 903g
Användarbetyg: 4,9/5

3. Hyperice Hypervolt Bluetooth – Styr via app

bästa massagepistolen 2022

Hyperice Hypervolt Bluetooth är en innovativ och intelligent massagepistol. Den är nämligen utrustad med Bluetooth som gör att du kan ansluta den till din smartphone via Hyperice-appen. Massagepistolen kommer sedan att analysera din träningsdata och automatisk justera massagen för optimal uppvärmning såväl som återhämtning. Modellen är dessutom utrustad med den prisbelönta och patenterade QuietGlide™-teknologin som gör den extra tystlåten. Därmed kan du använda Hyperice Hypervolt Bluetooth även när du tittar på tv utan att störa din omgivning.

Hyperice Hypervolt Bluetooth är utrustad med tre olika kraftnivåer och kommer med fem olika massagehuvuden, vilket gör att du enkelt kan anpassa massagen efter just dina önskemål. Du kan dessutom reglera hastigheten och den ergonomiska utformningen gör pistolen extra bekväm att hålla i. Ytterligare en sak som gör Hypervolt Bluetooth unik är den inbyggda trycksensor-teknologin som ger användaren direkt feedback under massagen. Det innebär att massagepistolen justeras automatiskt under behandlingen så att du alltid får bästa möjliga resultat.

Hos användarna får Hypervolt Bluetooth höga betyg, men vissa är missnöjda med batteritiden och det höga priset. Majoriteten är dock överens om att modellen ger en effektiv massage och att de utbytbara massagehuvudena är ett stort plus.

bästa massagepistolen 2022

Hyperice Hypervolt Bluetooth är en utmärkt massagepistol för dig som uppskattar kombinationen av teknik och kvalitet. Med mellan 2 000 – 3 200 slag/minut kan du få både skonsam och kraftfull massage. Det finns dessutom goda möjligheter att skräddarsy din behandling efter behov.

Pris: 4 299.00 KR
Slag per minut: 3200
Batteritid: 3 timmar
Vikt: 1.13kg
Användarbetyg: 4,7/5

4. Hyperice Hypervolt GO – Perfekt för resan

bra massagepistol

Hyperice Hypervolt GO är en liten, men kraftfull massagepistol som är utmärkt att ta med sig på resan eller på träningen. Med en vikt på bara 0,7 kilo är detta den lättaste modellen i vår jämförelse. Det går dessutom bra att flyga med Hyperice Hypervolt GO eftersom den är TSA-godkänd som handbagage. Hypervolt GO är designad för att kunna användas överallt.

Hypervolt Go är lätt att bära med sig, tystlåten och enkel att använda. Du kan dessutom justera hastigheten i tre olika steg och de två medföljande massagehuvudena kan du enkelt anpassa behandlingen efter behov.

I och med att du bara får med två massagehuvuden är Hypervolt GO inte lika mångsidig som övriga modeller i vår jämförelse. Det är därmed inte lika lätt att skräddarsy behandlingen, men å andra sidan fungerar den utmärkt för vardagliga behov. Trots dess ringa storlek ger denna massagepistol en kraftig massage för att lindra träningsvärk och stelhet.

Precis som andra produkter från Hyperice är även Hypervolt GO utrustad med den patenterade QuietGlide™ -teknologin som gör apparaten extra tyst.

bra massagepistol

Hypervolt GO har fått fina omdömen av användare, där många är positivt överraskade över hur kraftfull den högsta massagenivån är. De gillar dessutom att modellen är nätt och enkel att bära med sig. Samtidigt finns det vissa som menar att den är lite för lätt och att lite mer tyngd hade varit uppskattat.

Pris: 2 499 KR
Slag per minut: 3200
Batteritid: 2,5 timmar
Vikt: 700g
Användarbetyg: 4,5/5

5. Theragun Massager Mini – Massagepistol i fickformat

bästa massagepistol 2021

Theragun Massager Mini är ett utmärkt alternativ för dig som vill ha en liten massagepistol som får plats i fickan. Den kompakta storleken gör att du enkelt kan ta med din Theragun Massager Mini till gymmet eller till jobbet. Här får du med ett munstycke och ett mjukt fodral som du kan förvara massagepistolen i. Massager Mini må vara liten, men den rymmer ändå en hel del kraft.

Först och främst är den utrustad med QuietForce Technology, som ger dig en tyst och behaglig massage. Den har dessutom tre olika hastigheter som gör att du kan anpassa behandlingen efter olika områden på kroppen. Maximal hastighet är 2400 slag per minut, vilket täcker behovet för de flesta.

Massagepistolens ergonomiska design ger dig ett bra grepp och gör att produkten vilar skönt i handen. En nackdel med den här modellen är dock vikten. Trots att Theragun Massager Mini är liten är den förvånansvärt tung med en vikt på 1,5 kilo. Vissa användare gillar dock att den har en viss tyngd och tycker till och med att den är lättare att använda än Hypervolt GO.

bäst massagepistol 2021

Batteritiden är 150 minuter, vilket är något kortare än andra modeller. Samtidigt räcker det gott och väl för att mjuka upp axlarna på jobbet eller massera musklerna efter träningen. Om du vill ha en liten och portabel massagepistol som ger skön massage kan vi helt klart rekommendera Teragun Massager Mini.

Pris: 2,499 KR
Max slag per minut: 2 400
Batteritid: 2,5 timmar
Vikt: 1,5 kg
Användarbetyg: 4,4/5

Så har vi jämfört produkterna

Även om massagepistolen är en ganska ny produkt på marknaden har utbudet växt ordentligt på kort tid. Detta kan göra det svårt att välja en passande modell, särskilt med tanke på att de olika massapistolerna skiljer sig både i pris, prestanda och funktion. För att ge dig en så bra och rättvis jämförelse som möjligt har vi utgått från följande kriterier i vår sammanställning av massagepistoler: Kvalitet, prisslagkraft, vikt, utseende, batterikapacitet och omdömen.

Frågor och svar

Hur använder jag en massagepistol?

Alla massagepistoler kommer med en användarmanual som du bör utgå ifrån. Om det är första gången du använder en massagepistol är det viktigt att du börjar varsamt och mjukt så att din kropp kan vänja sig vid trycket. Börja alltid med den lägsta vibrationsnivån och hastigheten och öka successivt vid behov. En massagepistol behandlar olika kroppspartier grundligt och det är därför helt normalt att tycka att det är lite obehagligt i början. Det är dock viktigt att du inte känner någon skarp smärta vid användning. Var lyhörd och lyssna på kroppen när du använder massagepistolen.

När ska jag använda en massagepistol?

Många gillar att använda den både innan och efter träning. Den kan även användas för muskelbesvär som inte är relaterade till träning, exempelvis stela axlar på grund av för mycket stillasittande vid datorn. Ett annat vanligt användningsområde är stela leder.

Vad kostar en massagepistol?

En massagepistol kostar normalt sett mellan 1 000 – 4 500 kronor. Priset varierar beroende på batteritid, antal munstycken, prestanda och funktion. Om du planerar använda massagepistolen ofta och kunna anpassa den efter behov kan det vara en god idé att satsa på en dyrare modell av hög
kvalitet.

Hur kraftfull är en massagepistol?

Olika modeller har olika slagkraft. Ju högre slagkraft, desto djupare verkar massagen. De kraftigaste modellerna på marknaden ger upp till 3200 slag per minut. Välj gärna en modell där du kan justera slagkraften efter behov. Detta eftersom olika kraftnivåer krävs för olika områden av kroppen.

Vad ska jag tänka på när jag väljer massagepistol?

Börja med att se över ditt behov. Hur kraftfull massage behöver du? Hur ofta kommer du att använda massagepistolen? Är det viktigt att modellen är lätt att ta med sig? Om du har ett grundläggande behov och planerar att använda massagepistolen för att mjuka upp leder kan det räcka med en enklare modell. Om du däremot tränar hårt, kanske i professionellt syfte, bör du välja en mer avancerad modell med bättre anpassningsbarhet.