Werlabs recension 2023

År 2013 grundade Rickard Lagerqvist läkemedelstjänsten Werlabs, Rickard som är allmänläkare hade konstaterat att en stor mängd av de sjukdomar som han behandlade sina patienter för skulle kunnat förebyggas om patienten i förtid hade kunnat anpassa sin livsstil och kost.

Till följd av detta startades Werlabs och företaget blev snabbt en del av den digitalisering och förenkling av sjukvård som skett i Sverige under senare tid. Idag är Werlabs en av de främsta tjänsterna för hälsokontroller online via blodprov.

Werlabs erbjuder en mängd olika hälsokontroller genom blodprov på sin enkla och snygga plattform. De blodprov som beställs kan sedan tas hos någon av de 140 anslutna provtagningsställena runt om i landet, exempelvis hos Aleris Medilab, Unilab och Karolinska Universitetslaboratoriet för att nämna några.

Utöver sina baspaket och standardtester erbjuder Werlabs en stor mängd specialanpassade alternativ beroende på vilka hälsoområden och tester som du är ute efter att undersöka genom blodprovet, Werlabs är därmed en av de främsta aktörerna när det kommer till flexibilitet och möjlighet att anpassa sig efter patientens specifika behov.

Werlabs blir därmed det självklara valet för den som proaktivt vill följa, förstå och förbättra sin hälsa.

werlabs recension

Werlabs Hälsokontroller & hälsotester

Werlabs mer omfattande hälsokontroller kallar de för “Stora Hälsokontroller”. När det kommer till denna kategori erbjuder de fem olika typer av stora hälsokontroller: Hälsokontroll XL, Hälsokontroll XL Plus, Folkhälsopaketet, Karin Björkegren Jones-paketet samt Performance Test.

Werlabs Hälsokontroll XL

Hälsokontroll XL är idag en av de mest populära hälsokontrollerna på marknaden. Detta test kontrollerar åtta viktiga områden för hälsan, för att göra detta testas 33 hälsomarkörer och analyseras samt kommenteras av en legitimerad läkare. De åtta områdena som kontrolleras utgörs av: Hjärta och kärl, diabetes, lever, njurar, blodkärl, sköldkörtel, vitaminer och mineraler samt “övrigt” (infektions- och inflammationsvärden).

Detta paket går att beställa en gång eller som årlig prenumeration. Skulle du välja att beställa en årlig prenumeration av detta prov så kommer du tilldelas en rabatt om 15 procent per årlig kontroll. Du förbinder dig endast till de första två testerna, därefter har du möjlighet att avsluta prenumerationen.

Werlabs Hälsokontroll XL Plus

Hälsokontroll XL Plus är som namnet beskriver en utökad version av hälsokontroll XL. Detta paket innefattar allt det som ingår i Hälsokontroll XL, alltså de åtta viktiga områdena för din hälsa. I detta test får du dock 10 extra hälsomarkörer analyserade vilket ger en total på 43 hälsomarkörer. Vidare får du en utökad hälsokontroll som består av bland annat:

 • En mer omfattande analys av din kropps insulin-produktion.
 • En tydligare indikation på risken för hjärt- och kärlsjukdomar i framtiden med mätvärdet CRP.
 • Utökad bedömning av järnstatus.
 • Mer djupgående analys av leverstatus och saltbalans (viktigt för njurfunktionen).

Självklart får du precis som i Hälsokontroll XL även personliga kommentarer av en legitimerad läkare efter att denna analyserat dina provresultat.

werlabs recension omdöme

Hälsokontroll XL

1395:-

 • 33 hälsomarkörer

 • 8 hälsoområden

 • Läkarkommentarer

 • Enstaka eller årlig kontroll

werlabs recension omdöme

Hälsokontroll XL Plus

1995:-

 • 43 hälsomarkörer

 • 8 hälsoområden

 • Läkarkommentarer

 • Extra djupgående

Andra populära paket hos Werlabs

Utöver de stora hälsokontrollerna från Werlabs finns också Folkhälsopaketet, Karin Björkegren Jones-paketet samt Performance Test. Det olika paketen är skräddarsydda för att ge dig bättre insyn i allt från diabetes, hjärt- kärlsjukdom och sköldkörtelfunktion till mer träningsfokuserade områden som ämnesomsättning, syreupptagningsförmåga och muskeluppbyggnad.

Werlabs enskilda blodprover & tester

Kropp & Organ

Inom området kropp och organ finns flertalet enskilda tester att välja mellan. Till exempel kan du välja test för sköldkörtel, prostata, njurar, lever, hjärta, blodsocker och ledvärk för att nämna några vanliga tester. Dessa varierar i pris beroende på vad som testas.

Klicka här för att läsa mer om dessa prover

Vitaminer & Mineraler

För att förstå kostens inverkan på din kropp kan du beställa ett eller flera av de enskilda tester som erbjuds inom hälsoområdet vitaminer och mineraler. Järn, zink och D-vitamin fyller alla viktiga funktioner för kroppen och om du vill vara proaktiv gällande din hälsa på ett eller flera av dessa områden kan dessa enskilda blodprovstester vara av stor nytta för att föregå hälsobesvär.

Klicka här för att läsa mer om dessa prover

werlabs recension omdöme

Allergi & graviditetstest

Hos Werlabs kan du även testa dig för allergier, vidare erbjuder företaget tre stycken tester med inriktning på graviditet och fertilitet. Dessa består utav:

Vänta Barn-testet – för dig som vill veta mer om ämnesomsättning och få en bredare bild av dina nivåer avseende näringsämnen och mineraler som kan påverka dig före graviditet, eller dig och barnet under graviditet. Testet innehåller totalt 24 blodmarkörer.
Graviditetstest som ger ett mer precist svar än ett vanligt urinprov. Genom att mäta halten av hCG i blodet istället för urin kan detta test bekräfta en graviditet i tidigt skede.
Fertilitetstest – För dig som vill veta din fertilitetsstatus oavsett om du planerar en graviditet nu eller i framtiden.

Klicka här för att läsa mer om dessa prover

Hormoner

Även här finns flertalet olika saker att välja mellan, till exempel tester som berör testosteron, kolesterol och östrogen. Testerna kan också variera i omfattning där du kan välja mellan ett mindre och ett större test gällande till exempel testosterontestet, beroende på hur detaljerade provsvar du är ute efter som kund. Här finns även tester för kortisol och ett DHEAS-test.

Klicka här för att läsa mer om dessa prover

Werlabs: Steg för steg

Steg 1 – Beställ hälsokontroll

Att beställa ett prov är mycket enkelt hos Werlabs, när du valt vilket enskilt blodprov eller paket som du vill beställa går du vidare med hjälp av mobilt BankID.  Werlabs är även kopplade till Klarna Checkout, vilket betyder att de kan erbjuda flera olika betalningsalternativ. När beställning och betalning är klart skickas en digital remiss till önskat provtagningsställe.

Steg 2 – Ta ditt blodprov

Du får en remiss skickad till dig som är giltig i tre månaders tid, har det provtagningsstället som du valt drop-in tider så är det bara att dyka upp under dessa, glöm inte att ha med dig legitimation så att personalen kan hitta din beställning. Vissa ställen har ej drop-in och kan således kräva tidsbokning.

Att tänka på innan du ska ta blodprov är att vissa av dessa proverna kräver vissa förberedelser, exempelvis vissa kosthållning innan och i anslutning till blodproverna. Information om detta går att finna under respektive paket eller enskilt blodprov. Det brukar vara rekommenderat att utföra blodprovet innan klockan 10.00 för att få bäst resultat.

Steg 3 – Resultat i mobilen

Allt eftersom provsvaren blir klara så kommer de dyka upp i din portal, dock kommer inte läkaren att gå igenom dessa resultat förens samtliga prover har analyserats. Det är därmed bäst att vänta in detta så att du slipper förvirring kring vad resultaten betyder. Precis som överallt annars inom sjukvården råder full sekretess vilket inkluderar dina blodprovsresultat.

När alla provsvaren är färdiga och läkaren har skrivit sina kommentarer så kommer du att bli meddelad om detta. Skulle några allvarliga avvikelser i dina värden noteras kommer du även att bli kontaktad av en läkare.

Werlabs provtagningsställen

Som en av de första och största aktörerna för hälsokontroller online har Werlabs ett brett utbud av provtagningsställen och är en av de aktörer med bäst lokal närvaro runt om i landet. Werlabs provställen ligger spridda runt om i landet så att du aldrig behöver åka långt för att hitta en ansluten vårdcentral eller blodprovscentral.

Se mottagningar:

 • Werlabs Stockholm

 • Werlabs Göteborg

 • Werlabs Malmö

 • Werlabs Uppsala

 • Werlabs Helsingborg

 • Werlabs Falun

Werlabs omdöme och betyg

Vi på hälsaonline.se anser Werlabs vara bäst när det kommer till hälsokontroller via blodprov i Sverige.

Werlabs har sysslat med hälsokontroller via blodprov sedan 2013 vilket gör dem till den tjänst som funnits längst, och att de har stor erfarenhet märks. Hemsidan är smidig, enkel att navigera och lättförståelig. Det är enkelt att beställa tjänster och att tyda journalen och tack vare att de integrerat Klarna checkout är betalningsalternativen många.

Vidare har de en professionell och kunnig kundsupport som är snabb och hjälpsam om några frågetecken skulle uppstå. Werlabs utbud är stort och heltäckande utöver detta är antalet provställen är många, vilket gör Werlabs till det bästa alternativet för de boende på landsbygden.

Analyserna tillsammans med läkarens kommentarer gör svarsresultaten lätta att förstå och det läggs stor vikt på säkerhet och sekretess. Du som kund är alltid skyddad av samma typer av sekretess och föreskrifter som tillämpas inom den allmänna sjukvården.

Till följd av allt detta kombinerat är det inte konstigt att Werlabs tjänster är, och har varit, förstahandsvalet när det kommer till hälsotester via blodprov online i Sverige. Werlabs tilldelas av oss ett sammanlagt betyg på 9.6/10 och kniper därmed förstaplatsen på vår lista.

Klicka här för att besöka Werlabs hemsida!

Werlabs

0.00
9.5

Pris

9.0/10

Användarvänlighet

10.0/10

Utbud

10.0/10

Kundtjänst

9.0/10

Fördelar

 • Omfattande hälsokontroller
 • Gott om provtagningsställen
 • Smidig och lättanvänd hemsida
 • Snabba provresultat
 • Tydliga läkarkommentarer

Nackdelar

 • Saknar livechat
 • Finns något billigare alternativ