Topp 5 produkter online mot Corona

Coronaviruset (COVID-19) fortsätter att påverka samhället i stort, även om situationen tycks vara relativt kontrollerad behöver vi gemensamt se till att ta ansvar för att minimera fortsatt spridning. Regeringen uppmanar befolkningen att undvika större folkmassor samt onödigt resande med kommunaltrafiken. Detta då trängsel innebär en förhöjd smittorisk.

Nu i samband med midsommar är det många svenskar som kommer att bege sig ut på landsbygden för att besöka sommarställen och familj. Det är därmed extra viktigt att göra så mycket som möjligt för att undvika att sprida smittan vidare till nya områden. Ett sätt att vidta extra försiktighetsåtgärder är genom att använda desinficerings- och antiseptiska produkter så som handsprit. Men även produkter så som munskydd och engångshandskar kan med fördel användas i exempelvis matbutiker eller på andra fysiska platser som är svåra att undvika.

Utöver detta betonar nu de flesta länder, inklusive Sverige, vikten av att befolkningen testar sig mot Corona. Nyligen har det dykt upp privata aktörer som erbjuder både antikroppstester (som visar om du varit sjuk tidigare) såväl som tester som visar om du bär på viruset vid provtillfället.

Nedan kommer vi att lista 5 produkter som hjälper dig skydda både dig själv såväl som människor i din omgivning från Coronaviruset.

Denna artikel innehåller affiliatelänkar

1. Handsprit mot Corona

I dessa tider är handhygien A och O, men det är inte alltid som man har tillgång till ett handfat att tvätta händerna i. På bussen, i parken eller på stan kan det vara bra att bära med sig en liten flaska med handsprid för att snabbt kunna desinfektera händerna. I början av pandemin var det brist på handsprit och hyllorna ekade tomma på apoteken, som tur är har produktionen kommit ikapp och det går nu att beställa igen. Genom att beställa handsprid online slipper du även besöka ett fysiskt apotek, en plats som man kanske gärna undviker under dessa tider.

Köp 500ml Salubrin handdisinfektion från Apohem

Handsprit mot corona

2. Ansiktsmask från apoteket

Det har förekommit olika åsikter kring hur vidare användning av ansiktsmasker mot Corona är effektivt. Vad man vet är att Coronaviruset sprids via droppsmitta, det är alltså inte luftburet per se, även om nysningar och hosta sprider dessa “droppar” med luften en begränsad radie. Nyligen publicerade WHO en uppdaterad vägledning där organisationen hävdar att ansiktsmaskerna kan hjälpa till att begränsa spridningen av Corona. Vidare kan ett munskydd utgöra ett effektivt sätt att påminna sig själv om att inte röra sig i mun eller ansikte med händerna och fingrarna innan dessa är tvättade ordentligt.

Köp munskydd online från Apohem

Corona munskydd ansiktsmask

3. Engångshandskar

Som du säkert sett bär de flesta anställda inom yrken som innebär fysisk kontakt med kunder platshandskar. Med engångshandskar slipper dina händer komma i direktkontakt med ytor eventuellt exponerade för virus eller bakterier. Självklart är detta endast en effektiv åtgärd förutsatt att du ej röra din mun, näsa eller ansikte med handskarna. Likt ett munskydd kan engångshandskar göra dig påmind om att ej röra ansikte eller mun med händerna.

Köp engångshandskar online från MEDS 

Corona engångshandskar

4. Coronatest online

Med hjälp av Dynamic codes coronatest får du reda på om du är sjuk i corona. Detta är därmed ett test som ska tas i de fall att du misstänker att du bär på viruset. Dessa tester är ett bra sätt att ta reda på om dina förkylningssymptom faktiskt är Corona, och i så fall vidta rätt åtgärder.

För att slippa lång väntetid och riskera att smitta vårdpersonal via en vårdcentral kan du istället beställa hem detta självtest, topsa dig själv och sedan skicka in din provtagning på analys. Dynamic code kommer att hålla dig uppdaterad med ditt resultat.

Köp coronatest online från Dynamic code

Corona hemtest online

5. Antikroppstest corona

Werlabs coronatest låter dig testa om du bär på antikroppar mot Covid 19. Om du bär på antikroppar tyder detta på att du har varit smittad och därmed med stor sannolikhet är immun. För att ta detta test behöver du vara symptomfri i minst två veckor innan provtillfället.

Detta är inte ett hemtest utan detta test sker via blodprov av utbildad personal på någon av Werlabs provtagningskliniker. Resultatet av ditt blodprov kommer att presenteras i Werlabs digitala portal inom 2-4 arbetsdagar.

Beställ Corona antikroppstest online från Werlabs

Corona antikroppstest online