Tandblekning hemma (Bäst i test 2020)

Vi på Hälsaonline.se har samlat och utvärderat de bästa aktörerna för tandblekning i hemmet! 

Varför är det så populärt med tandblekning hemma? Det finns en ganska enkel förklaring, det är nämligen väldigt dyrt att bleka tänderna via folktandvården.  Via de företag som vi listar på denna sida kan du beställa hem tandblekning som du kan utföra i hemmet för en tiondel av priset det hade kostat dig att bleka tänderna via tandläkaren. Dessa aktörer erbjuder samma typ av blekmedel och behandling som inom traditionell tandvården i form av ”White Stripes” som du klistrar över tänderna,  formbara tandskenor som fylls med blekmedel samt tandblekningspennor.

Navigeringsmeny:

Bäst tandblekning hemma 2020

tandblekning hemma
 • Öppet dygnet runt

 • Patientavgift 0 kronor

 • Appstore & Google Play

 • Från 16 år

BESÖK HEMSIDA

Läs vår recension

Tandblekning hemma bäst i test 2020

Idag erbjuder massvis med onlinebutiker tandblekning för hemmet, men vilka erbjuder tandblekning som fungerar och vilka bör man undvika? För att hjälpa dig som besökare att hitta billig tandblekning online som verkligen fungerar så har vi scannat igenom marknaden för att hitta de bästa aktörerna.  Nedan listar vi de butiker som erbjuder högkvalitativa produkter för dig som vill bleka dina tänder hemma. Dessa produkter är fria från peroxider, ej testade på djur och har ett naturligt innehåll.

Förstaplats (Vi rekommenderar)

tandblekning hemma
 • Öppet dygnet runt

 • Patientavgift 0 kronor

 • Via Appstore & Google Play

 • Erbjudanden:

BESÖK HEMSIDA

Andraplats

tandblekning hemma
BESÖK HEMSIDA

Tredjeplats

tandblekning hemma
 • Öppet dygnet runt

 • Patientavgift 0 kronor

 • Via Appstore & Google Play

 • Erbjudanden:

BESÖK HEMSIDA

Fjärdeplats

Tandblekning hemma
 • Öppet dygnet runt

 • Patientavgift 0 kronor

 • Via Appstore & Google Play

 • Erbjudanden:

Besök hemsida

Tandblekning hemma: Fördelarna

Idag väljer fler och fler som vill ha vitare tänder att själva bleka tänderna hemma. Tandblekning hemma är i regel betydligt billigare än att gå och bleka tänderna hos folktandvården eller en privatklinik. Men priset är inte den enda anledningen, på detta sätt slipper du ta ledigt från jobb eller skola för att hinna med tandblekningen och du kan utföra behandlingen när det passar dig kanske medans du tittar på film eller sminkar dig. En annan fördel är att du har möjligheten att förbättra på sitt leende när du är exempelvis bortrest eller vill göra dig extra fin inför en tillställning.

 • Billigt: Ett tandblekningskit kostar en upp mot en tiondel (!) av vad det skulle kosta via vårdcentralen

 • Snabbt: Slipp möte och planering hos tandläkare – beställer du tandblekning idag har du ett nytt leende inom att par dagar.

 • Smidigt: Behandlingen tar mellan 20-30 minuter – välj själv när du vill utföra behandlingen hemma

tandblekning hemma

Tandblekning hemma som funkar?

Många tror att tandblekning man köper online är av sämre kvalitet än via tandläkaren, men så är inte fallet. Förutsatt att du handlar från seriösa företag (som de vi listar) är de tandblekningsprodukter som säljs för hemmabruk minst lika säkra som de som erbjuds på klinik. De innehåller samma aktiva ämne och det finns inget som säger att tandblekning hemma i större utsträckning skulle leda till några biverkningar eller bieffekter.

Pris för tandblekning: Hemma vs folktandvården

Nedan tittar vi på vad det skulle kosta att gå till tandläkaren och bleka tänderna i jämförelse med att bleka tänderna hemma.

Om du går till en legitimerad tandläkare kommer kostnaden för blekningen att börja på omkring 3000, detta innebär att det i princip är 10 gånger dyrare än att bleka tänderna hemma. Utöver detta behöver du göra tid så att du kan befinna dig hos tandläkaren, något som i sig kan kosta pengar. Beställer du istället hem ett tandblekningskit för 358kr kan du fixa behandlingen själv när det passar dig.

Vidare erbjuder dessa aktörer ”påfyllningspaket” som helt enkelt är mer blekmedel som du kan använda i dina tidigare beställda skenor, via tandläkaren hade du  eventuellt behövt boka en ny tid med alla de omkostnader som detta innebär. Men blir det bättre om man bleker tänderna hos en tandläkare? Det är möjligt att det blir lite bättre, men om det blir 10 gånger så bra är tveksamt.

Olika typer av tandblekningsprodukter

Nedan går vi igenom de tre vanligaste metoderna för att bleka tänderna hemma. Utöver dessa metoder erbjuder aktörerna på denna sida även blekande tandkrämer. Är det första gången du bleker tänderna och vill vara säker på att tänderna blir riktigt vita – då rekommenderar vi ett tandblekningskit, dessa innehåller tandskena samt gel. Om du bara vill ha lite vitare tänder, speciellt framtänderna så kan White Stripes räcka. Det sista alternativet som är en tandblekningspenna passar för dig som endast behöver bleka hörntänderna eller snabbt vill kunna fixa till tänderna på resande fot.

1. Tandblekningskit

Det alternativet som de absolut flesta väljer är ett tandblekningskit. Detta ”startkit” kommer med en skena som du värmer upp i vatten för att sedan gjuta efter dina tänder. Det fungerar på samma sätt som när man formar ett munskydd för exempelvis boxning eller annan kampsport. Därefter när skenan är sval och torr fylls den med blekningsgel och placeras över tänderna i munnen. Har du gjort rätt kommer skenan att sluta tätt runt tänderna och ge ett jämnt och fint resultat. Skenan har du i munnen ca 30 minuter åt gången, upprepa sedan behandlingen ett par gånger tills du fått den effekt du är ute efter.

Startkit från Dentway innehåller:

 • Tandskena
 • Gel
 • Instruktioner
 • Nyanskarta.

Tandblekning hemma med skena är som sagt den absolut vanligaste metoden och den metod som vi skulle rekommendera de flesta att välja. Själv processen är mycket enkel och du får ett vitt och fint resultat efter bara ett par blekningar. Skulle gelen ta slut kan du enkelt beställa hem ny.

Tandblekning hemma
Gå till tandblekningskit

2. White Stripes

När denna produkt lanserades på marknaden 2001 var det den första tandblekningsprodukten tillgänglig för privat bruk. Denna produkt blev en succé och är än idag mycket populära. Detta då de erbjuder i princip samma effekt som en tandblekning via tandläkaren men till ett mycket mer överkomligt pris.

Förr innehöll dessa produkter det ökända medlet medlet ”peroxid” som visserligen gjorde tänderna mycket vita, men de gav även biverkningar så som ilningar och irritation i tandköttet. I och med detta var det många som blev avskräckta från att bleka tänderna i hemmet men idag erbjuds alltså dessa produkter helt utan ”peroxid”.

Denna produkt är en liten klisterlapp, som innehåller blekgel. Klisterlappen sätter du på framsidan av tänderna och låter de verka. Den aktiva gelen på White Stripes är samma som du fyller i tandskenan om du beställer ett blekningskit – skillnaden är att du tejpar den mot tänderna. Det är ett något krångligare alternativ då det kan vara lite svårt att få remsorna på plats om man jämför med skenorna i ett startkit, men båda ger ett vitt och snyggt resultat.

tandblekning hemma
Gå till White Stripes

3. Tandblekningspenna

Går du och stör dig på att en hörntand är lite missfärgad eller känner att en tandblekning med skena känns omständigt? Då kan en tandblekningspenna vara ett bra alternativ. Det blir mer och mer populärt att bleka tänderna hemma med hjälp av en tandblekningspenna då det är billigt, smidigt och snabbt.

Tandblekningspenna är ett av de det billigaste alternativen för att fixa till missfärgningar och få vitare tänder, dock bör man vara medveten om att en tandblekningspenna endast kan bleka tänderna med några nyanser. Tandblekningspennan passar därför dig som är relativt nöjd med färgen på dina tänder men skulle kunna tänka dig att göra dom lite vitare.

Pennan är snabbverkande och storleken skiljer sig inte mycket från en vanlig kulspetspenna. Det är vanligt att denna typ av produkt används av personer som  redan blekt sina tänderna och nu vill förbättra effekten en aning samt hålla tänderna vita längre. För till skillnad från startkittet är det svårt att komma åt ordentligt mellan tänderna och den fungerar bäst på de lite större ytorna exempelvis de övre framtänderna.

För även om du blekt tänderna vid ett tidigare tillfälle med skena eller stripes så slutar de inte att missfärgas. Genom att bara pensla på de tänderna som syns och där det behövs lite extra blir tandblekningspennan en billigare och effektivare metod än att använda sig av skena och gel.

tandblekning hemma
Gå till tandblekningspenna

Vilken tandblekningsprodukt fungerar bäst?

vilken produkt man föredrar är en smaksak, det som passar för en person kanske inte passar alls för en annan. Eftersom produkterna innehåller samma typ av blekmedel så handlar det om vilken typ av behandling/utförande som känns bäst för just dig. Men med det sagt så kan man generellt säga att ett tandblekningskit kommer ge det mest kompletta och heltäckande resultatet.

Vi på Hälsaonline.se har testat olika tandblekningar och den produkten som gav bäst resultat till lägst pris upplevde vi vara Dentway Startkit. Dentways har varit i branschen länge och har en beprövad och effektiv formula som ger ett vitt snyggt resultat. Något annat som vi uppskattade var deras kundtjänst som var mycket hjälpsam vid frågor, vidare erbjuder de garantier samt gratis frakt.

Bra att tänka på via tandblekning hemma

Passar tandblekning hemma alla?

Tyvärr är svaret nej, det är inte lämpligt för alla att bleka sina tänder hemma. För att du ska kunna bleka tänderna och få en bra effekt så bör du har friska tänder och friskt tandkött, med andra ord inga hål i tänderna eller infektioner i tandköttet.

Om du trots detta väljer att bleka tänderna kan detta leda till irritation, infektioner och annat. Detta är även fallet om du ska bleka tänderna på en klinik eller via folktandvården. Självfallet kan det vara svårt att veta om ens tänder är friska eller inte, speciellt om man ofta får hål eller andra problem med tänderna.

Skulle detta vara fallet så kan det vara smart att låter någon undersöka dina tänder innan du beställer hem produkter för att bleka tänderna. Övriga rekommendationer är att gravida, ammande samt personer med mycket känsliga tänder eller tandkött ej bör bleka sina tänder.

Läs mer på dentway

Vanliga orsaker till missfärgning

 • Ålder:  Över åren så tenderar tänderna att mörkna – detta till följd av att dina tänder utsätts för yttre påfrestningar samt av den mat och dryck du får i dig. Ju yngre du är desto snabbare resultat brukar man få av tandblekningen. Du kan dock bleka dina tänder oavsett ålder, men som sagt kan det kräva fler behandlingar.

 • Tändernas grundfärg: Alla människor föds med en medfödd färg på tandbenet (inne i tanden) denna kan varierar mellan gul-brun till grön-grå, och förändras över tid. Gul-brun svarar generellt sett bättre på blekning är grön-grå.

 • Mat & dryck: Konsumtion av rött vin, kaffe, te, Coca-Cola, morötter, apelsiner samt mat och drycker med mycket färgämnen, kan leda till missfärgningar. Även syrarik mat som citrusfrukter och vinäger leder till erosion på emaljen. Detta orsakar en mer transparent emalj och det gulfärgade tandbenet (dentinet) syns igenom mer.

 • Rökning & snus – Nikotinet och tobaken lämnar bruna avlagringar på tänderna över tid tränger in i tandens struktur och  leder till missfärgning.

 • Skador & Tandgnissling – Ofta orsakat av stress, så kan tandgnissling orsaka mikrosprickor i tänderna som gör att ytterändarna på tänderna mörknar. På samma sätt kan andra skador skapa bristningar i tänderna där det sedan samlas fläckar och missfärgning.