Drogtest på apoteket

Konsumtion av droger bland unga har blivit alltmer vanligt och många föräldrar är oroliga över sina barns drogvanor. Att märka när någon är påverkad är inte alltid så lätt, och det är därför drogtester kan vara ett bra alternativ.

Som tur är kan man köpa billiga och pålitliga drogtest hos apotek på nätet. När båda sidor är med på att göra testet kan tilltron mellan förälder och barn öka avsevärt och man slipper misstankarna om drogmissbruk.

drogtest billigt
drogtest billigt 2020

Att drogtesta sitt barn kan vara ett känsligt ämne och många kan se det som en kränkning. Det är viktigt att prata med sitt barn om syftet med testandet och inte använda det som en bestraffning. Att tvinga på någon ett drogtest kan skapa mer spänning i relationen och mindre ärlighet långsiktigt. Om det istället är samtyckligt kan det verka förebyggande, eftersom barnet vet att testet kan komma och därför inte vill prova på droger.

Vilket drogtest ska jag välja?

De drogtester som man kan köpa fungerar genom att analysera koncentrationen av drogpartiklar i en kroppsvätska för att fastställa om personen har brukat droger. Det finns både drogtester som tas via saliv och urin, och det finns vissa skillnader mellan dem. Urintester har ofta en längre detektionstid men kan vara mindre smidiga att utföra då man behöver kissa i en mugg.

Salivtest kan kännas både enklare och mindre integritetskränkande för personen som ska ta testet. Det är dessutom svårare för personen att manipulera testet, genom att exempelvis köpa fake urin som visar negativt. På grund av dess kortare detektionstid passar salivtest bättre när man misstänker att någon har tagit droger nyligen eller är påverkad.

Att tänka på när man köper drogtest online

Det är viktigt att se till så att man köper ett giltigt och lagligt test när man vill beställa drogtest. Kolla alltid att testerna är CE-märkta och också gärna FDA-godkända. Testerna vi tipsar om härnäst uppfyller såklart dessa krav.

För att göra valet enklare har vi sammanställt en lista över de bästa produkterna på marknaden. Dessa drogtest har hög träffsäkerhet och fungerar på samma sätt som de tester som tas av vårdpersonal och av polis. Gemensamt för alla är att de är prisvärda och enkelt går att beställa online genom svenska, etablerade företag.

Bäst drogtest på apoteket 2023

1. Drogtest multisticka – de 12 vanligaste drogerna

drogtest multisticka

Om du misstänker att någon har testat droger men inte kan sätta fingret på vilken drog det är ett multitest ett bra alternativ. Det här testet från Apotek365 ger dig ett säkert, snabbt och enkelt svar inom 2-5 minuter och testar efter 12 olika droger: Cannabis (THC/Hasch), Opiater, Amfetamin, Kokain, Metadon, Metamfetamin, Tradolan/Tramadol, Buprenorfin/Subutex, Bensodiazepiner, Fentanyl, Ketamin, Oxikodon.

Multitest 12 tas via urin och har en noggrannhet på 99%. Självklart är det också CE-godkänt. Genom att köpa ett multitest sparar du även pengar, istället för att köpa flera individuella test.

2. Urinprov THC – Cannabis drogtest

urinprov thc apoteket

Cannabis är en alltmer förekommande drog bland unga och många föräldrar vill testa sina barn för att undvika misstankar. Om det är just cannabis du är orolig för att någon brukar är det här testet från Apotek365 en bra variant att använda.

Detta THC test från Apotek365 är ett av marknadens bäst dokumenterade och mest pålitliga drogtest. Testet kan spåra THC i urinet från 6 dagar efter intag vid enstaka bruk, upp till 9 veckor efter intag vid dagligt bruk.

3. Savelivesnow – Alkoholtest via saliv

alkotest online

Oro över att unga dricker alkohol är inte alls ovanligt. Med hjälp av detta enkla test kan man fastställa om någon har druckit alkohol, vilket är användbart för oroliga föräldrar.

Savelivesnow är ett smidigt alkoholtest som ger ett träffsäkert resultat. Detta test mäter alkoholhalten genom saliv. Testremsan doppas i saliv i två sekunder på tungan och resultatet kan tolkas inom två minuter.

Detta test är även perfekt att ha i plånboken för att kontrollera om man kan köra bil dagen efter eller att kontrollera om tonåringen har druckit alkohol. 

FAQ – Drogtest online

Nedan går vi igenom några vanliga frågor som brukar dyka upp gällande inköp och användning av drogtest på nätet.

Hur utförs drogtester?

Urintest utförs genom att personen kissar i en kopp och sedan doppar testet i koppen i ca. 15 sekunder. Resultatet kommer efter max 5 minuter, där ett streck brukar betyda positivt och två negativt. Salivtest tas istället på kindens insida.

Är resultatet garanterat?

Ingen av de drogtester man kan köpa har en pålitlighet på 100% så man behöver ta resultatet med en nypa salt. Många på marknaden kan dock ha en säkerhet på upp till 99,4%. För att få ett garanterad svar på om någon har använt droger behöver det skickas till labb på analys. Testerna vi har rekommenderat är alltså bara en indikation som kan hjälpa ta bort misstankar – i de flesta fall.

Kan läkemedel ge utslag?

När du utför ett drogtest på någon är det viktigt att veta att lagliga läkemedel kan ge positiva svar på testet. Till exempel kan någon som tar Venlafaxin få ett felaktigt positivt resultat på ett tramadoltest på grund av en korsreaktion. Detsamma gäller kodein som man kan få utskrivet men ändå visar utslag på ett opiattest. Det är därför viktigt att prata med personen man testar för att undanröja missförstånd, men också ha en viss skepticism till testets resultat då de flesta inte har 100% giltighet.

Är drogtest via blodprov bättre?

Drogtester som är baserade på blodprov går att göra på sjukhus eller vårdcentralen. Detektionstiden brukar inte vara längre än andra tester, men tillåter ett mer utförligt svar och en bättre analys på när och vad som har intagits.

Finns drogtest hos apoteket?

De flesta apotek säljer inte drogtester vid tillfället. Undantaget är Apotek365 som erbjuder pålitliga och godkända tester, dessutom till bra pris. När det gäller apotek hittar du bäst drogtest online här, men det finns även andra sidor som specialiserar sig på drogtester och är lika tillförlitliga.